Afbeelding

Merselo vierdeklasser!

Sport

IMG_5509Merselo is vierdeklasser! De ploeg van trainer Marcel Peters (foto-inzet) won zondag op sportpark De Vlies in Ysselsteyn een zinderend promotieduel tegen Kronenberg met 2-1. In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd, maar had Merselo de beste kansen op de openingstreffer. Kronenberg kwam echter tegen de verhouding twee minuten voor de pauze op voorsprong. De scheidsrechter gaf op enkele meters van het Merselose doel een vrije trap voor vermeend terugspelen op de keeper. Kronenberg pakte dit cadeautje uit door de bal hoog in het doel te schieten: 0-1. Na de thee voetbalde nog maar een ploeg, Merselo. Er kwamen legio kansen, maar het venijn zat in de staart. In de 88e minuut veranderde een verdediger van Kronenberg een vrije trap van richting, waarna de bal met een mooi boogje in het doel vloog: 1-1. In de 93e minuut scoorde invaller Joris van Els het winnende doelpunt. Zijn schot van ruim twintig meter rolde via de doelman en de paal tergend langzaam binnen: 2-1. Daarna barstte het feest los op het hoofdveld van Ysselsteyn. "Dit is prachtig, wat een prestatie", glunderde trainer Peters. Hij had genoten van zijn ploeg die nu in een keer doorstoomt van de zesde naar de vierde klasse. "Ik heb er alle vertrouwen in, dat we ook in de vierde klasse mee kunnen draaien. Dit is een groep met veel talent. We kunnen als team nog enorm groeien." Foto's Henk Lammen.