Peel en Maas en Dom Melskens zoeken Het Perfecte Plaatje.
Peel en Maas en Dom Melskens zoeken Het Perfecte Plaatje. Foto: Joop van Hoof

Doe mee aan Het Perfecte Plaatje!

Perfecte plaatje Venray

Bijna iedereen kent het televisieprogramma Het Perfecte Plaatje van RTL 4 wel. Afgelopen najaar werd het vijfde seizoen van het programma uitgezonden waarin bekende Nederlanders op fotografisch gebied met elkaar de strijd aangingen. Zij voerden iedere ronde meerdere opdrachten uit en na beoordeling door een professionele jury werd de balans opgemaakt. Degene met het laagste cijfer moest het programma verlaten. Nu komt er een Venrayse versie, een samenwerking tussen fotospeciaalzaak Dom Melskens en nieuwsblad Peel en Maas in Venray.

Foto Dom Melskens en Peel en Maas hebben de handen ineen geslagen. “We krijgen steeds vaker foto’s ingestuurd op de redactie. Mensen vinden het leuk om mooie en bijzondere foto’s te delen. We werden op het idee gebracht om een Venrayse versie van Het Perfecte Plaatje te gaan maken. Dat zien we helemaal zitten, want er is zoveel moois te fotograferen in Venray en haar kerkdorpen”, vertelt Henk Lammen van Peel en Maas. Theo Klabbers van Fotospeciaalzaak Melskens vult aan. “Jarenlang hebben we met veel plezier de vakantiefotowedstrijd gedaan. Nu is het tijd om iets anders aan te pakken, Het Perfecte Plaatje is een ideale kans om mensen uit te dagen de mooiste foto’s te maken. Aan de hand van thema’s kunnen de fotografen zich helemaal uit gaan leven.”

De komende weken staan in het teken van de werving van deelnemers. Daarna start in Peel en Maas, maar ook via social media de wedstrijd. Klabbers: “We zijn op zoek naar tien mensen uit de gemeente Venray die de strijd met elkaar aan willen gaan. Iedereen kan meedoen. Je kunt meedoen met jouw fotocamera, maar ook een telefoon is prima.” Wil jij graag meedoen? Stuur dan een e-mail naar redactie@vandenmunckhof.nl. Vermeld daarin naam, leeftijd, woonplaats en laat weten waarmee jij gaat fotograferen en waarom je mee wilt doen. Stuur ook een foto mee die iets over jou zegt. Er wordt uiteindelijk een selectie gemaakt van tien kandidaten. Inschrijven is mogelijk tot en met 30 april. 

De geselecteerde kandidaten krijgen zes keer een opdracht van de redactie, met bijbehorende reglementen en instructies. De foto’s dienen binnen een week ingeleverd te worden, waarna ze beoordeeld worden door de jury, bestaande uit Theo Klabbers en Henk Lammen. De opdrachten hebben telkens een ander thema: actie, portret van een bekende Venraynaar, natuur, evenement, ondernemend Venray en zwart-wit. 

Er zijn in totaal zes rondes, dus zes opdrachten. Iedereen blijft tot het einde mee doen. Degene met de meeste punten aan de finish wint. Er wordt verslag gedaan via Peel en Maas, www.peelenmaas.nl en social media van Fotospeciaalzaak Dom Melskens en het Venrayse nieuwsblad.

De foto’s van iedere opdracht worden gepubliceerd op www.peelenmaasvenray.nl. De lezer kan daar een stem uitbrengen op zijn/haar favoriete foto. In de krant wordt bekendgemaakt welke foto het publiek uiteindelijk heeft gekozen. Deze weekprijs bestaat uit een prachtige vergroting van de foto. Zijn zij het eens met de keuze van de jury?

Aan het einde van Het Perfecte Plaatje mag de uiteindelijke winnaar een foto maken voor de voorpagina van Peel en Maas en ontvangt naast eeuwige roem een prachtige prijs van Dom Melskens, een verrekijker ter waarde van 300 euro. Voor de hoofdprijs komen in ieder geval de zes weekwinnaars van de wedstrijd in aanmerking. 

Daarnaast zal de jury nog eens vier foto’s aan dit zestal toevoegen. Klabbers en Lammen hopen dat de wedstrijd aanslaat. “Er zijn in de gemeente zoveel goede fotografen. Buiten het feit dat zij hun werk kunnen laten zien aan het grote publiek, is het wedstrijdelement leuk om mee te doen.”

Uit de krant