Logo peelenmaasvenray.nl

Oostrumse kinderen planten boomfeestbomen

  Oostrum

Bomen verbinden. Dat is 22 maart het thema van de nationale boomfeestdag 2017. In de gemeente Venray legt groep 4 van basisschool De Meulebeek uit Oostrum de verbinding. En de leerlingen planten de bomen.

Ike Busser heet de kinderen welkom. Gerrit Linders vertelt daarna over bomen en het planten ervan. Vervolgens gaan de kinderen met de spade aan de slag om twaalf bomen en een aantal struiken te planten bij de Watermolen en aan de Hoefslag in het dorp. Ze krijgen daarbij hulp van leerkracht Joof Theeuwen. Dit jaar is een feestjaar, want de stichting Nationale Boomfeestdag viert z'n zestigste verjaardag. Sinds 1967 hebben miljoenen kinderen in totaal in Nederland  ongeveer tien miljoen bomen geplant. Dat zijn meer dan 2200 voetbalvelden vol met bomen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten