Ook vorig jaar werd Nationale Boomfeestdag in de gemeente Venray gevierd. Foto: archief Peel en Maas.
Ook vorig jaar werd Nationale Boomfeestdag in de gemeente Venray gevierd. Foto: archief Peel en Maas.

Leerlingen van Eigenwijs planten bomen in Castenray

Algemeen

Kinderen van groep 6 van basisschool Eigenwijs (Oirlo-Castenray) planten woensdag 16 maart bomen en struiken langs de Rietweg in Castenray. Op die manier vieren de kinderen de jaarlijkse Nationale Boomfeestdag. Thema van de Boomfeestdag 2016 is 'Bomen en bossen'.

Het planten van bomen en struiken gebeurt om 9.45 uur bij de nieuwe huizen aan de Rietweg in Castenray. Daarvoor hebben de kinderen op school in Oirlo al geluisterd naar een toespraakje van wethouder Ike Busser. Van hem hebben ze ook een vaantje gekregen ter herinnering aan de Boomfeestdag 2016. Na afloop van de boomplantactie gaan de kinderen gezamenlijk terug naar school, waar ze met een appel de Boomfeestdag afsluiten.

Het daadwerkelijke planten is de slagroom op de taart voor de kinderen van de school in Oirlo. Ze hebben daarvoor al in de klas op verschillende manieren aandacht besteed aan bomen en ze hebben een tijdcapsule gemaakt die onder de eerste boom begraven wordt. In de capsule informatie over 2016 voor de toekomstige vinders.

De Boomfeestdag in Venray wordt jaarlijks georganiseerd door het team Groen en Vastgoed van de gemeente Venray, samen het IVN en de Jeugd en Natuurwacht. Het project Maasgaard betaalt dit jaar de Boomfeestdag in Venray.

 

Uit de krant