Logo peelenmaasvenray.nl
Foto: eigen foto

'No Mountain to high en gas op die lolly'

  Nieuws

Bas Litjens uit Merselo stond dinsdagmorgen in alle vroegte aan de start van de 103e Nijmeegse Vierdaagse. De 37-jarige wandelaar doet ook dit jaar voor de website van Peel en Maas dagelijks verslag van zijn belevenissen. Dag 2: woensdag.

Na een nagenoeg vlekkeloze eerste dag was het voor de Merselose wandelaar woensdagmorgen in alle vroegte weer even opstarten. "De start was best moeizaam, ja. Het was echt een kwestie van even doorbijten en proberen tempo te maken om de spieren weer los te krijgen. Na een kilometer of drie zat de pas er alweer goed in. Na ongeveer 15 kilometer even een bouillonsoepje genuttigd en hup weer verder."

De lus van de 50 kilometer op de tweede dag is voor een groot deel lopen over de dijk. "Ik zat redelijk voorin dus kon vrij lopen. Via Niftrik naar Wijchen waar we weer bij de rest van de lopers kwamen. Daar barste het feest los, tot aan de finish." Net na Wijchen bij de tent van De Natuurvrienden uit Merselo staat familie Bas op te wachten. Een korte begroeting, even knuffelen met de kids en vervolgens op weg naar Nijmegen. Roze woensdag deed ook dit jaar zijn eer aan. "Op weg naar de eindstreep kleurde alles roze. Een fantastisch gezicht."

Samen met zijn buurman, die hij tegenkwam op de Waalkade, ging Bas Litjens met een goed gevoel over de finish. "Een mooie dag met wel wat pijntjes, maar goed dat weet je als je meedoet. Er zijn wel ergere dingen op de wereld. Nu goed uitrusten en morgen de uitdaging van de zeven heuvelen. No Mountain to high en gas op die lolly."

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten