Logo peelenmaasvenray.nl
eigen foto

Cultura Venray maakt documentaire

  Nieuws

Dit najaar is het 75 jaar geleden dat de Tweede Wereldoorlog voor Venray eindigde. In de herfst en winter van 1944 werden Venray en de kerkdorpen bevrijd. Vanaf september zijn er om die reden in ieder kerkdorp en in Venray zelf diverse activiteiten rond de thema's herdenken, overdenken maar zeker ook het vieren van vrijheid.

Om in beeld te brengen wat er zoal de komende maanden op de planning staat, heeft Cultura Venray een documentaire gemaakt waarin een reis gemaakt wordt door verleden, heden en toekomst. Marloes Kempkens (Cultura Venray): "Het Oorlogsmuseum in Overloon is de rode draad in het verhaal. Luuk Weerts van het museum neemt ons mee in de wereld van het Oorlogsmuseum met het oog op Venray/ Overloon. Tussen zijn verhaal door is er aandacht voor drie kerkdorpen van Venray: Castenray, Geijsteren en Veulen. In ieder dorp worden de belangrijkste gebeurtenissen uitgelicht rondom de Tweede Wereldoorlog en wordt er ook stilgestaan bij de activiteiten die op de planning staan om de bevrijding te herdenken en de vrijheid te vieren. Tot slot is er ook gedacht aan alle andere activiteiten in de gemeente Venray. Deze activiteiten worden in de documentaire beknopt weergegeven op een tijdlijn. De uitgebreide informatie hierover is de lezen op de site van de werkgroep 75 Jaar Vrijheid Venray.

Vanaf woensdag 17 juli is de preview te zien op de site van 75 jaar Vrijheid Venray (https://www.75-jaar-vrijheid-venray.nl/). Na de zomervakantie verschijnt ook de documentaire als eerste op deze site. Houd hiervoor de kanalen van 75 jaar Vrijheid Venray in de gaten.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten