Afbeelding

Peel en Maas nu ook digitaal beschikbaar

Nieuws

Het nieuwsblad Peel en Maas is voortaan ook digitaal te lezen voor abonnees. De papieren krant blijft normaal verschijnen, maar als extra service kan de krant nu ook via internet worden gelezen.

"Een volgende stap in de digitalisering van onze media", aldus directeur Christ van den Munckhof. "De papieren krant is nog steeds niet weg te denken uit de samenleving, maar als mediabedrijf is het belangrijk om ook digitaal aanwezig te zijn." Peel en Maas is dat al vele jaren met de eigen website waarop actuele berichten kort worden weergegeven. Voor uitgebreidere berichtgeving, human interest en achtergrondverhalen is Peel en Maas het aangewezen medium. "We merken dat met name de jongere lezers liever digitaal lezen dan op papier. Daar spelen we nu met de digitale editie van Peel en Maas verder op in."

De digitale editie bevat alle artikelen die ook in Peel en Maas staan. "Van kerk tot sport, van nieuws tot achtergrond, maar ook alle advertenties zijn terug te vinden in de digitale editie. De digitale krant wordt weergegeven in blogvorm, zodat artikelen direct goed leesbaar zijn. Lezers kunnen snel van pagina wisselen wat het gebruik makkelijk maakt." Daarnaast kunnen in de digitale krant meerdere foto's per artikel worden toegevoegd en zelfs ook filmpjes. "We denken dat deze digitale krant absoluut toegevoegde waarde heeft voor onze abonnees. Dit is versie één, de komende weken en maanden zal de digitale krant zich blijven ontwikkelen."

Abonnees van Peel en Maas krijgen deze week een brief met daarin een inlognaam en wachtwoord. "Daarmee kunnen ze via paper.peelenmaasvenray.nl naar de digitale krant. De eerste keer dat ze inloggen wordt gevraagd hun gegevens te controleren en aan te vullen. Met name het e-mailadres is noodzakelijk. Dat wordt gebruikt om de abonnee te laten weten dat de digitale krant klaarstaat. Ook zal dit in de toekomst voor facturatie worden gebruikt." Het digitale abonnement is vooralsnog een extra service voor de reguliere abonnees van Peel en Maas. "Zo kunnen ze Peel en Maas overal lezen. Thuis, op vakantie, op zakenreis. Het Venrayse nieuws is altijd dichtbij. De volgende stap is dat we voor met name buiten de gemeente Venray digitale abonnementen mogelijk maken. Daarnaast zijn we bezig met een totaal nieuw digitaal concept met meer interactieve mogelijkheden. Hierover hopen we later dit jaar meer te kunnen vertellen."


Uit de krant