Er wordt momenteel hard gewerkt aan het perfectioneren van Peel en Maas als e-paper. Foto: Henk Lammen.
Er wordt momenteel hard gewerkt aan het perfectioneren van Peel en Maas als e-paper. Foto: Henk Lammen.

Peel en Maas digitaal in 2017

Venray

Het nieuwsblad Peel en Maas is medio 2017 voor abonnees ook digitaal te lezen. "Het wordt een extra service voor onze abonnees", aldus directeur Christ van den Munckhof.

Peel en Maas wordt nu wekelijks gedrukt in een oplage van 11.500. "Nog steeds leest meer dan 80% van Venray Peel en Maas. Een percentage waar we trots op zijn. Maar we willen ook met de tijd meegaan. Het medialandschap is volop in ontwikkeling en ook wij staan niet stil. We zijn al heel actief met onze website, op Facebook en Twitter. De volgende stap is de digitale editie van Peel en Maas. We bieden daarmee onze abonnees de kans om de volledige Peel en Maas, tekst en advertenties, digitaal in blogvorm te gaan lezen. Voor de abonnees wordt dit een extra service. Momenteel wordt gewerkt aan de inrichting hiervan. Zodra dit volledig functioneert, gaan we live. Bovendien wordt het voor het jonger publiek aantrekkelijker om een abonnement te nemen als ze de krant ook digitaal kunnen lezen."

Maar er wordt ook al verder gekeken, naar een volgende generatie digitale krant. "Noem het maar Peel en Maas 3.0. Samen met enkele collega's die elders in Nederland abonnementenkranten uitgeven, zijn we bezig om dit te realiseren. 3.0 gaat ongetwijfeld een nieuwe dimensie geven aan de digitale verspreiding van lokaal nieuws. Want Peel en Maas blijft een lokaal medium voor Venray en omgeving met lokaal nieuws voor elke inwoner." 

Uit de krant