Logo peelenmaasvenray.nl

Nieuwe straat vernoemd naar Loek Nelissen

  Nieuws

Burgemeester en wethouders willen op het BAM-terrein langs de Stationsweg in Venray, dat nu opnieuw wordt ontwikkeld, een straat vernoemen naar Loek Nelissen.

Loek Nelissen vestigde zich na de Tweede Wereldoorlog in Venray om de wederopbouw van het dorp mede ter hand te nemen. De Haarlemmer vestigde zich in 1948 aan de Stationsweg in Venray met Bouwbedrijf JPA Nelissen. Hij zag echter al snel dat behalve bouwen ook arbeid en scholing in belangrijke mate bijdragen aan (de verbetering van) het welzijn van de bevolking. Net als cultuur, sport en gezondheidszorg. Ook daarvoor zette hij zich in. Loek Nelissen stond bekend als een ondernemer met een groot hart. Hij was onder meer medeoprichter van bedrijven als Neduco, INBO, Intermatic en Nelipak. Ook vervulde Loek Nelissen veel maatschappelijke functies. Hij was onder meer voorzitter van de Industriële Club Venray en voorzitter en bestuurder van de toenmalige LTS en LOM-school. De Venrayse ondernemersprijs is naar hem vernoemd.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten