Foto: archief Peel en Maas, Henk Lammen.
Foto: archief Peel en Maas, Henk Lammen.

Verkeersmarkt weer op Schouwburgplein

Nieuws

De jaarlijkse verkeersmarkt in Venray vindt dit jaar plaats op zaterdag 7 mei. Een middag boordevol activiteiten, demonstraties en veel nuttige tips over veilig bewegen in het verkeer. Thema is dit jaar 'Afleiding in het verkeer'. De verkeersmarkt wordt gehouden op het Schouwburgplein. Net als voorgaande jaren wordt de verkeersmarkt georganiseerd door Smile Landweert.

Nieuw is dit jaar de deelname van de Tractor Academie. De Tractor Academie is een nieuw Venrays bedrijf dat rijlessen voor tractorbestuurders aanbiedt. Sinds 1 juli 2015 is het rijbewijs verplicht voor iedereen die met een tractor op de openbare weg rijdt. De Tractor Academie heeft op het Schouwburgplein onder meer een tractorsimulator staan, waarin iedereen kan ervaren hoe het is om met een grote tractor door het verkeer te bewegen. Instructeurs van de Tractor Academie leggen ook uit waarom het belangrijk is dat tractorchauffeurs in opleiding ook in woonwijken les krijgen.

Smile Landweert is een buurtinitiatief dat tot doel heeft wijkbewoners te stimuleren om zelf de verkeersveiligheid en de leefbaarheid in de wijk te verbeteren. Twee jaar geleden ontving Smile Landweert als eerste buurtgroep in Limburg het buurtlabel van Veilig Verkeer Nederland. Bij de opening van de verkeersmarkt 2016 ontvangt de organisatie uit handen van Ernest Raedts, voorzitter van VVN Limburg, de verlenging van dit label. De verkeersmarkt van Smile Landweert begint om 11.00 uur en duurt tot 15.30 uur. Wethouder Ike Busser van verkeer opent het evenement.

Uit de krant