Hugo Stappers uit Venray.
Hugo Stappers uit Venray.

Hugo Stappers overleden

Nieuws

Zondagmorgen is Venraynaar Hugo Stappers op 70-jarige leeftijd overleden. Stappers was een bekende persoon in de Venrayse en Limburgse vastelaoveswereld. Hij was al enige tijd ziek.

In 1975 werd Hugo Stappers boerenbruidegom tijdens de Venrayse vastelaovend. Enkele jaren later werd hij lid van het bestuur van vastelaovesvereniging De Piëlhaas. Eerst als voorzitter van de commissie Liedje. Daarna als vicevoorzitter. Vanuit die functie trad hij in 1994 toe tot het bestuur van de SLV, de Samenwerkende Limburgse Vastelaovesverenigingen.  Als vicevoorzitter bekleedde hij, na het overlijden van Wim Leentjens, tussen 2001 tot 2004 de functie van waarnemend president.

Van 2004 tot 2008 was hij president van de SLV. Een jaar later werd hij benoemd tot erebestuurslid. Hugo Stappers stond bekend als een zeer begenadigd spreker die zijn toespraken doorspekte met taalkundige spitsvondigheden. Ook was hij lid van de joekskapel De Plaarzek. Stappers was tevens politiek actief en stond onder meer op de kieslijst van inVENtief. Bovendien was hij betrokken bij lokale partijen als Opbouw'70, Samenwerking Venray en D66.

Uit de krant