'Geen Polen in Paschalis'

Nieuws

In Paschalis in Oostrum worden (voorlopig) geen Polen gehuisvest. Work and Stay uit Maasbree haakt momenteel af als koper van het gebouw.

Dat maakte wethouder Martijn van  der Putten (D66, Ruimtelijke Ordening) dinsdagavond  tijdens de raadsvergadering op vragen van SP'er Joep Gielens bekend. "De huidige eigenaar Vincent van Gogh moet op zoek naar een nieuwe koper."

Het voormalige klooster, eigendom van zorginstelling Vincent van Gogh, staat weer te koop. De procedure om het bestemmingsplan te veranderen, is stopgezet. Work and Stay wilde 300 buitenlandse werknemers huisvesten in het pand. Tegen dit plan werd bezwaar gemaakt door omwonenden, bedrijven en de dorpsraad van Oostrum. Door het protest dreigde een langdurige procedure. 


Work and Stay wilde van de nood een deugd maken door het gebouw in de tussentijd aan te bieden als azc voor 300 asielzoekers. De gemeente Venray weigerde medewerking aan dit plan te verlenen, onder meer vanwege de komst van een azc in Blitterswijck en de monumentale status van het gebouw, zodat het project moeilijk te financieren werd. 

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Uit de krant