De ondertekening van het convenant.
De ondertekening van het convenant.

Psychiatrische hulp voor gedetineerden

Algemeen

Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg heeft een convenant ondertekend met de penitentiaire inrichting (PI) Roermond en Ter Peel. Het doel van deze samenwerking is gedetineerden psychiatrische zorg bieden tijdens (langdurend) verblijf in de penitentiaire inrichting.

Steeds vaker hebben penitentiaire inrichtingen behoefte aan specialistische hulp bij psychische, psychiatrische of verslavingsproblematiek. Denk aan persoonlijkheidsproblematiek, agressieregulatieproblemen of trauma gerelateerde klachten. Door de samenwerking kan er vroegtijdig ingegrepen worden als een cliënt hiermee te maken heeft.

Met het convenant zorgen Vincent van Gogh en Dienst Justitiële Inrichtingen (vestiging Zuid-Oost) voor specifieke en kwalitatieve psychiatrische zorg voor gedetineerden; voor hun eigen veiligheid, de veiligheid van de PI en voor de veiligheid van de samenleving waarin ze na hun straf terugkeren.
De samenwerking is -naast de behandeling van psychiatrische problematiek- gericht op het op een gezonde manier leren omgaan met problemen en stress. Vincent van Gogh en PI Roermond en Ter Peel bieden cliënten tevens de mogelijkheid om het zorgtraject na verblijf in de PI voort te zetten bij Vincent van Gogh.
 

Uit de krant