Foto: Marijn Poels in discussie met journalist/auteur Dariusz Bugalski in Danzig. Foto: Grzegorz Mehring/ Archiwum ECS.
Foto: Marijn Poels in discussie met journalist/auteur Dariusz Bugalski in Danzig. Foto: Grzegorz Mehring/ Archiwum ECS.

Marijn Poels ontvangt Dodie Spittal Award

Nieuws

Marijn Poels uit Swolgen heeft voor zijn documentaire 'Kanthari, change from within' tijdens het international Picture This filmfestival in Calgary in Canada de Dody Spittal Award gewonnen. 

Producer Tomasz Kozakiewicz nam beide awards in ontvangst. De documentaire, geproduceerd door Solidarity FilmDoc (Polen), is een aangrijpend verhaal waarin Poels de blinde Duitse Sabriye Tenberken (Nobelprijs-genomineerde) en haar Venrayse partner Paul Kronenberg volgt in een trip door Kenia, Oeganda, Tibet en Zuid-India. Beiden runnen in het zuiden van India het Kanthari-instituut, een opleiding voor 'social changemakers'. In de film bezoekt het tweetal voormalige deelnemers in Kenia en Oeganda die indrukwekkende sociale veranderingen realiseren in hun eigen gemeenschappen. In oktober vorig jaar ging de film in première in Danzig (Polen)

Voor Poels is het de tweede keer dat hij de Dody Spittal Award wint. In 2011 kreeg hij deze prijs voor zijn film 'The voice of 650 million', over mensen met een handicap in Vietnam en Kenia. De filmmaker kon zelf niet aanwezig zijn op het festival. 'Kanthari, change from within' wordt op 10 april voor het eerst vertoond in de Nieuwe Scene Venlo tijdens het jaarlijkse wereldfilmfestival.

Uit de krant