Marijn Poels instrueert de figuranten tijdens de opname van de film in Meerlo.
Marijn Poels instrueert de figuranten tijdens de opname van de film in Meerlo.

Film Marijn Poels op Peel en Maas TV

Algemeen

Op Peel en Maas TV is zaterdagavond om 20.00 uur en zondagmiddag om 14.00 uur de film 'It's not always about success' van Marijn Poels uit Swolgen/Berlijn te zien.

Marijn Poels zette eind 2001 zijn droom om in de praktijk; het verwezenlijken van een speelfilm rondom de mythe van koning Arthur en in het bijzonder tovenaar Merlijn. Samen met vijf onafscheidelijke vrienden vormde hij de organisatie van een massaproductie. Honderden figuranten, crew, Hollywoodeffecten en negen jaar productietijd stonden tegenover het verachtelijke budget van nul euro. De vriendschap straalde enthousiasme uit naar de vrijwilligers die zich broederlijk gaven met ongekende passie, saamhorigheid en wilskracht.

De organisatie kreeg een immense omvang die bleef groeien tot aan de afwerking van de film.  Het project liep echter spijkerhard vast op de montagetafel en de rode loper veranderde in blauwe tranen met een relativerende boodschap: 'It's not always about success'. Een meeslepend, oprecht en inspirerend verhaal over dromen, vriendschap en menselijk falen.  De lengte van de film is anderhalf uur.

Uit de krant