De talentvolle zangeres (links) ligt nu aan het bed gekluisterd.
De talentvolle zangeres (links) ligt nu aan het bed gekluisterd. (Foto: Eigen foto)

Doneer voor Lisanne: 'Levenskwaliteit is nul'

  Leunen

Vijf jaar geleden was Lisanne Jacobs uit Leunen nog een talentvolle jazz-zangeres, nu ligt ze aan het bed gekluisterd. Vechtend voor haar leven. Een dure operatie in Barcelona is noodzakelijk. Vader Geert en moeder Anjo doen alles om hun 27-jarige dochter te redden en zijn een crowdfunding gestart om de operatie te bekostigen. "Het is niet vijf voor twaalf, maar twaalf uur."

Lisanne lijdt al jaren aan de ziekte van Lyme. Haar kwaliteit van leven heeft sindsdien aanzienlijk ingeboet. Vorig jaar zomer trof de volgende klap haar als een moker. Bij de jonge Leunse werd de ziekte Cranio Cervicale Instabiliteit (CCI) geconstateerd. Het komt er ruwweg op neer dat haar nekwervels niet stabiel zijn. Ze zakken in en daardoor komt haar hersenstam in de verdrukking. Levensbedreigend. De combinatie van beide ziekten lijkt haar nu fataal te worden. Lisanne leeft als een kasplantje, in haar eigen slaapkamer. Een hoofdtelefoon en slaapmasker op om ongewenste geluiden en licht te vermijden. Moeder Anjo communiceert met haar via app. "Praten kan ze nauwelijks, te vermoeiend. Eten en slikken ook niet. Ik pureer alles voor haar."

Er resteert slechts een uitweg. Een operatie in Barcelona door neurochirurg Gilete, een autoriteit en specialist in zijn vakgebied. De kosten van de operatie, vlucht en verblijf worden geschat op zo'n 125.000 euro. De zorgverzekeraar vergoedt niks. "Ze heeft verschrikkelijk veel pijn, de totale uitputting is nabij. Lisanne gaat steeds verder achteruit. Haar leven speelt zich af in haar bed. Contact met familie en vrienden, die ontzettend met haar meeleven, heeft ze niet. Dat kan ze niet aan, is te vermoeiend. In de zomer van 2018 had ze nog een kleine opleving, maar sinds de ziekte CCI is geconstateerd gaat ze alleen maar verder achteruit. De pijn is niet meer te verdragen. Een schril contrast met de meid die in 2015 het conservatorium afsloot met een prachtig eindexamen. Zo mooi kon zingen. Als we niks doen, gaat ze dood. Lisanne moet op korte termijn worden geopereerd."

Zijn vochtige ogen verraden dat Geert het moeilijk heeft. Samen met zijn vrouw heeft hij slechts een doel: "We blijven vechten voor ons kind, willen haar niet kwijt. Dat ze weer een stukje kwaliteit van leven terugkrijgt, want die is op dit moment nul."

Om Lisanne te helpen, kan gedoneerd worden via de website www.daadkrachtvoorlisanne.nl Facebook facebook.com/daadkrachtvoorlisanne en instagram.com/daadkrachtvoorlisanne

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten