Logo peelenmaasvenray.nl

11.000e bezoeker Limburgs Museum

  Kunst en Cultuur

In de eerste twee maanden van dit jaar heeft het Limburgs Museum in Venlo al ruim 11.000 bezoekers getrokken. "De 11.000e kwam heel toepasselijk tijdens de carnavalsvakantie voorbij de kassa",zegt zakelijk directeur Linda Janssen van het Limburgs Museum.

De hoge bezoekersaantallen zijn voor een groot deel te danken aan de tentoonstelling '40 jaar Playmobil een avontuurlijke reis door de tijd'. De tentoonstelling is populair bij kinderen, maar ook bij hun ouders en grootouders. "De kracht is dat je wat leert over het speelgoed en over geschiedenis in het algemeen, en dat je natuurlijk met al die duizenden poppetjes mag spelen", aldus Janssen. Een andere tentoonstelling die veel bekijks trok was 'Toos & Henk vieren feest!' over het cartooneske duo van de Limburgse tekenaar Paul Kusters. Tijdens het slotweekend van die tentoonstelling mocht iedereen die Toos of Henk heet gratis naar het museum. Het Limburgs Museum, mediapartner van Peel en Maas (TV), is gelegen aan de Keulsepoort 5 in Venlo. Zie ook www.limburgsmuseum.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten