De nieuwjaarsduik in Horst is populair.
De nieuwjaarsduik in Horst is populair.

Nieuwjaarsduik Horst gaat door

Column

Er is geen blauwalg aangetroffen in het zwemwater van de Kasteelse Bossen. Na dagen van billen knijpen heeft de organisatie definitief groen licht gekregen. Op vrijdag zullen daarom als vanouds enkele duizenden toeschouwers getuige zijn van de Horster Nieuwjaarsduik.

Maandag is een monster genomen om er zeker van te zijn dat het water veilig is. Door het zeer warme weer van de laatste weken had zich namelijk blauwalg genesteld in de visvijver van de Kasteelse Bossen in Horst. De vrees was dat het diertje de overstap zou maken naar de belendende zwemvijver.

Naast de goede uitslag krijgt de organisatie ook nog een steuntje in de rug van de gemeente Horst aan de Maas. Die laat de pompen in het zwemwater op volle toeren draaien om koud water vanaf de bodem van de plas naar boven te pompen. Ten slotte gaan ook de temperaturen richting het nieuwe jaar omlaag. Qua watertemperatuur wordt het desondanks de warmste duik ooit. Deze zal zelfs hoger zijn dat de voorspelde luchttemperatuur op nieuwjaarsdag. Dit maakt het voor de deelnemers een stuk aangenamer. Meer informatie en ticketverkoop via de website  www.nieuwjaarsduikhorst.nl.

Uit de krant