Logo peelenmaasvenray.nl
Wendy de Boer legde een groentetuin aan bij een weeshuis in Sri Lanka.
Wendy de Boer legde een groentetuin aan bij een weeshuis in Sri Lanka.

"Reis van mijn leven"

  Column

Wendy de Boer (44) uit Vierlingsbeek gaat zeker terug naar Sri Lanka. Ze kijkt nu alweer uit naar een volgend bezoek als vrijwilligster aan het weeshuisproject van de Stichting SrilanCare in de stad Anuradhapura. "Het was de reis van mijn leven. Ik heb de kinderen en dit project in mijn hart gesloten."

Wendy de Broer vertelt het nu met een lach, maar zegt er eerlijk bij dat ze tijdens haar zes weken durende verblijf in het Sri Lanka ook geregeld een traantje moest wegpinken. "Als je daar bent geweest, klaag je nergens meer over. In het weeshuis zaten kinderen, zowel jongens als meisjes in de leeftijd van 6 tot en met 18 jaar, die door hun ouders zijn verlaten, of van wie de ouders door de burgeroorlog zijn omgekomen. Veel van die kwetsbare kinderen hebben een trauma, maar ze zijn zo sterk en positief. Ze worden door de stichting opgevangen en krijgen een opleiding. Ja, ik ben echt verliefd op ze geworden."

Wie ook als vrijwilliger voor dit project wil werken, of wie SrilanCare financieel wil steunen, kan voor meer informatie kijken op de website www.srilancare.com of een mail sturen naar info@srilancare.com.

Donderdag in Peel en Maas een interview. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten