Het Asteria Nieuwjaars-darttoernooi staat in de startblokken. Foto: archief Peel en Maas.
Het Asteria Nieuwjaars-darttoernooi staat in de startblokken. Foto: archief Peel en Maas.

Stuart Clarke mastercaller darttoernooi Asteria

Column

Stuart Clarke,  een bekende mastercaller, leidt alle finalewedstrijden tijdens het Asteria Nieuwjaars-darttoernooi op zaterdag 2 januari.  Dat heeft de organisatie deze week bekendgemaakt.

Clarke, wiens bijnaam 'The sharp dressed man' is, is een van oorsprong Engelse mastercaller die voornamelijk actief is op de toernooien in de Benelux en Duitsland.  De wedstrijden op het hoofdpodium worden op twee grote schermen geprojecteerd in de nieuwe feestzaal Zaal 7. "We hebben al meer dan 100 aanmeldingen. Vooral van mannen, maar ook van meerdere vrouwen", zegt toernooiorganisator Marco Slijpen. Met zestien banen plus een podiumbaan, een gegarandeerd prijzengeld van 1250 euro en de komst van erkende topdarters als Jerry Hendriks uit Blerick en Nico Thissen uit Venray, krijgt deze vierde editie extra glans. Voor de winnaar ligt een bedrag van 500 euro klaar.

Het toernooi begint op zaterdag 2 januari om 12.00 uur, de zaal is open vanaf 10.00 uur. De finaleronden beginnen rond 17.30 uur.  Het inschrijfgeld bedraagt 10 euro. Opgeven via asteriadarts@hotmail.nl onder vermelding van naam, woonplaats, telefoonnummer of telefonisch via 0478-511466.

Uit de krant