Afbeelding

Gouden award voor Ageless Friends

Column

Documentairemaker Marijn Poels uit Swolgen/ Bonn ontving afgelopen nacht een gouden award voor zijn nieuwste, nog uit te komen, documentaire Ageless Friends. Dat maakte de International Independent Film Awards (IIFA) in Los Angeles vannacht bekend.

IIFA is een online jury die getalenteerde, onafhankelijke filmmakers uit de hele wereld selecteert met unieke producties. Afgelopen zomer reisde Poels met Heerlenaar Maarten Vossen naar West-Virginia voor zijn verhaal. De documentaire volgt de zoektocht van Vossen naar het verhaal achter de gesneuvelde WWII-soldaat James Wickline, die in Margraten begraven ligt. De inmiddels 27-jarige Vossen adopteerde het graf op zijn dertiende.

De film zal pas eind april in wereldpremière gaan. Vooralsnog zijn er plannen om dat te laten plaatsvinden in Heerlen, de woonplaats van Vossen. In Amerika gaat de film een maand later, juni 2016, in première. "Het is een mooie erkenning", zegt Poels. "Het helpt het verhaal om een groter publiek te bereiken en het geeft de onbekende soldaat een gezicht. En dat mag wel omdat wij nog altijd in de vrijheid leven waarvoor hij zeventig jaar geleden sneuvelde."

 

Uit de krant