Prins Bert I (Lenders) en zijn adjudanten Bart Wolters en Cor van Spronsen.
Prins Bert I (Lenders) en zijn adjudanten Bart Wolters en Cor van Spronsen. Foto: Marcel Aerts, Fotohuis Venray

Bert Lenders prins Piëlhaan

Carnaval Cultuur en Uitgaan Venray Carnaval

Bert Lenders is vrijdagavond in ’t Stekske uitgeroepen tot prins Bert I van carnavalsvereniging de Piëlhaan in de Venrayse wijk Landweert.

Prins Bert I is bijna zes jaar Venraynaar en woont sinds drie jaar aan het Penningkruid in de wijk Landweert. Hij is getrouwd met Jeanine. Samen hebben ze een dochter, Anna.

In het dagelijks leven is Bert Lenders begeleider van jongeren met een verstandelijke beperking en ernstige gedragsproblemen. In zijn vrije tijd is hij een actief muzikaal verenigingsmens en bespeelt hij de trombone. Van kapel de Koëlemoëters, veelal toeterend in Duitsland en uiteraard ook als Hofkapel optredend met de vastelaovend in Maasbree, tot een carnavalsband genaamd Scheuriëzer en sinds kort ook bij Harmonie Euterpe in Venray. 

Tijdens zijn regeerperiode wordt hij vergezeld door zijn adjudanten Bart Wolters en Cor van Spronsen. Hun leus voor deze vastelaovend: ‘Weej wieëte van toete noch blaoze’.

Op zaterdag 21 januari 2023 wordt er een receptie gehouden ter ere van prins Bert I en zijn adjudanten Bart en Cor in wijkcentrum ‘t Stekske aan de Kruidenlaan 161 in Venray. De receptie begint om 14.11 uur en duurt tot 15.41 uur, daarna gaat het feest door tot 18.11 uur. 

Uit de krant