'Minder asielzoekers in azc Blitterswijck' | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
66 procent van de inwoners van Blitterswijck is voor een azc met minder asielzoekers of voor een kortere periode. Foto: Lotte Kamphuis
66 procent van de inwoners van Blitterswijck is voor een azc met minder asielzoekers of voor een kortere periode. Foto: Lotte Kamphuis (Foto: Lotte Kamphuis)
Dossier: Komst AZC Roekenbosch

'Minder asielzoekers in azc Blitterswijck'

  Blitterswijck

Blitterswijck staat open voor een asielzoekerscentrum (azc) in het dorp. Dat blijkt uit een enquête van de dorpsraad. Er is een twee derde meerderheid voor de komst van een azc, maar dan wel met minder asielzoekers of een kortere looptijd.

De dorpsraad heeft ongeveer 500 enquêtes verspreid waarvan 82 procent is ingevuld. 66 procent van de inwoners van Blitterswijck is voor een azc met minder asielzoekers of voor een kortere periode. Slechts 5,3 procent is voor een azc met maximaal 750 asielzoekers. Van de mensen die de enquête in hebben gevuld, is 28,6 procent tegen een azc in het dorp. In de uitslag van de vragenlijst geeft de dorpsraad aan dat burgemeester Gilissen trots mag zijn op Blitterswijck omdat de inwoners openstaan voor een azc.

'Dit is ons inziens een uitzondering in Nederland en een uiting van verantwoordelijkheidsgevoel en liefde voor de medemens'. Met deze enquête vraagt de dorpsraad aan de burgemeester om aan de onderhandelingstafel plaats te nemen met COA en Het Roekenbosch. Dit in de hoop dat er een compromis gevonden kan worden waarbij de mening van de Blitterswijckse mensen wordt meegewogen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten