Een bewoner van Zorghuis Smakt en activiteitenbegeleider Tiny van de Laar.
Een bewoner van Zorghuis Smakt en activiteitenbegeleider Tiny van de Laar. Foto: Persfoto

Gratis volkstuintjes bij Zorghuis Smakt

Algemeen Overig Regio Smakt Werk en Economie Wonen en Leven Zorg en Welzijn

Een bijzonder initiatief bij Zorghuis Smakt, een zorghuis in het voormalige St. Jozefklooster in Smakt. Daar wordt een ontmoetingsplek gerealiseerd in de vorm van volkstuintjes. De zorglocatie voor mensen met dementie beschikt over een grote tuin met kippen en geiten en ruimte voor groenten, planten en bloemen.

Om ontmoetingen te realiseren tussen bewoners uit de gemeente Venray en omgeving met bewoners van het zorghuis, worden er volkstuintjes aangelegd. Het idee is dat vrijwilligers, dus bewoners uit de gemeente Venray en omgeving, het volkstuintje aanleggen waarbij ze bewoners van het zorghuis betrekken. Dit kan bijvoorbeeld door een praatje te maken, een kopje koffie te drinken of door samen in de tuin te werken.

In totaal worden er ongeveer zes volkstuintjes aangelegd, afhankelijk van de gewenste grootte van de vrijwilliger. Het kunnen er ook nog meer worden. Het aanleggen van de volkstuin is gratis, in ruil voor goed onderhoud en contact met bewoners. Vrijwilligers kunnen gebruikmaken van de beschikbare materialen van het zorghuis, zoals een schoffel, de kruiwagen, et cetera. Ze mogen de volkstuin ook samen met anderen aanleggen en beheren.

Interesse of meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op met Tiny van de Laar, activiteitenbegeleider, via tiny.vandelaar@korian.nl.

Uit de krant