Peelkudde Schaapsdrift maakt zich op voor de vierde editie van de Lammetjesdagen.
Peelkudde Schaapsdrift maakt zich op voor de vierde editie van de Lammetjesdagen. Eigen foto

Lammetjesdagen bij Peelkudde Schaapsdrift

Algemeen Cultuur en Uitgaan Duurzaamheid Economie Landbouw Milieu en Duurzaamheid Onderwijs Regio Werk en Economie Wonen en Leven Ysselsteyn

Peelkudde Schaapsdrift houdt op zaterdag 18 en zondag 19 maart van 10.00 tot 17.00 uur haar traditionele Lammetjesdagen voor jong en oud, een gezinsuitje op de boerderij aan de Deurneseweg 168 in Ysselsteyn.

De eerste en tweede editie van de Lammetjesdagen waren absoluut een groot succes. “Helaas moesten we de derde editie last-minute annuleren en kregen we een jaar later geen kans op een herkansing”, meldt schaapsherder Tineke Camps. “Een jaar later werden alle maatregelen opgeheven, een goede reden voor een derde editie. Dit jaar organiseren we dus onze vierde editie.”

Kinderen en volwassenen krijgen tijdens de Lammetjesdagen de kans om ‘alles’ op de boerderij te ontdekken. “Knuffelen met de lammetjes en hun moeders. Misschien zelfs wel een flesje geven voor de moederloze lammetjes. Ook organiseren we demo’s schapendrijven met bordercollies. Maar behalve de dieren zijn er ook tal van activiteiten op de boerderij, zoals een springkussen, knutselen, schminken. Er is een goochelaar en ook de uilenwerkgroep en IVN zijn aanwezig.”

Een aantal activiteiten vindt binnen plaats.

Meer weten over alle activiteiten? Kijk dan op www.peelkuddeschaapsdrift.nl.

Uit de krant