Lotte Demarteau en Henk Bisschops staan op de PvdA-lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen.
Lotte Demarteau en Henk Bisschops staan op de PvdA-lijst voor de Provinciale Statenverkiezingen. Foto: Persfoto

Lotte Demarteau (PvdA) op plaats zes voor provinciale verkiezingen

Algemeen Politiek Milieu en Duurzaamheid Jeugd en Jongeren Werk en Economie Venray Zorg en Welzijn Landbouw Economie Overig Duurzaamheid Financiën

De lijst van de PvdA voor de Provinciale Statenverkiezingen is zaterdag vastgesteld. Venray is met twee kandidaten goed vertegenwoordigd op de Limburgse lijst.  PvdA-commissielid Lotte Demarteau staat op plaats zes en Henk Bisschops, huidig fractievoorzitter in de gemeente Venray, bezet plek zeventien.

‘Het bestrijden van armoede, het verduurzamen van onze provincie en het creëren van bestaanszekerheid voor iedereen zijn belangrijke kernthema’s voor de PvdA’, zo meldt PvdA Venray. ‘Lotte Demarteau wil vooral inzetten op het creëren van bestaanszekerheid voor iedereen, maar specifiek ook voor de agrarische sector. Dat er een landbouwtransitie moet komen, is voor haar duidelijk, maar dat moet samengaan met het creëren van bestaanszekerheid. Ook alle werknemers binnen de agrarische sector verdienen zekerheid en duidelijkheid over hun toekomst.
Juist de PvdA kan dit verhaal het beste vertellen, vindt Demarteau. De PvdA is de partij die het langst voor bestaanszekerheid strijdt. Deze groep mensen mag niet vergeten worden. De komende tijd gaan we voor een mooie campagne, waarin we onze plannen aan zo veel mogelijk inwoners van onze gemeente willen toelichten’.

De verkiezingen vinden plaats  op woensdag 15 maart 2023.  

Uit de krant