Afbeelding
Foto: gemeente Venray

Kinderen in debat in raadzaal Venray

Algemeen Onderwijs Politiek

Drie groepen van 25 tot 30 leerlingen van de montessorischool in Venray zijn op woensdagochtend ontvangen in de raadzaal van het gemeentehuis in Venray.Daar gingen zij met elkaar in debat over onder andere veiligheid op het schoolplein.

Door de leerlingen werd gediscussieerd over de stelling ‘Op de schoolpleinen van alle scholen in Venray moeten hoge hekken komen voor de veiligheid’. De leerlingen hebben op school in het kader van burgerschap een thema uitgekozen waar hun belangstelling naar uit gaat en waar ze graag met de gemeente over willen praten.

Debatteren
Wethouder Daan Janssen vertelde aan het begin van de ochtend over de raadzaal, het debatteren en de spelregels die daarbij horen. Goed naar elkaar luisteren en op basis van argumenten voor- en nadelen uitwisselen werden geoefend en daarna in de praktijk gebracht. De kinderen hebben geleerd hoe zij met respect voor elkaar een discussie kunnen voeren.

Na afloop van het debat kregen de leerlingen een rondleiding door het gemeentehuis en mochten zij een kijkje nemen in de werkkamer van de burgemeester.

Uit de krant