Rangel Silaev gaat zijn bezoekers verrassen met zijn muziek.
Rangel Silaev gaat zijn bezoekers verrassen met zijn muziek. Foto: persfoto

Kerstconcert Silaev

Algemeen Cultuur en Uitgaan Venray

Pianist Rangel Silaev houdt op 20 november zijn traditionele kerstconcert in concertzaal Era Studio’s aan de Dr. Kortmannweg in Venray. Silaev, tevens componist en muziekproducer, wil het publiek tijdens die avond laten genieten van klassieke muziek, maar ook andere muziekgenres komen aan bod.

In de huidige tijd met drukte en stress zijn verbindingen tussen muziek en een visuele uitvoering met lichtshow en visuals belangrijk om het publiek te laten genieten van de omgeving. De concerten in Era Studio’s worden uitgevoerd op een vleugel van Steinway met allerlei aanvullende apparatuur. Zo is er een licht- en beamershow en zal het publiek geconfronteerd worden met een nieuwe toegankelijke wijze van livemuziek. “Ik heb een nieuw programma voor de bezoekers samengesteld”, vertelt Silaev. “Zowel de traditionele liefhebber van klassieke muziek als de liefhebber van andere muziekgenres gaat op het puntje van hun stoel zitten.”

De pianist geeft uitleg over het tweede deel van zijn kerstconcert. “Ik zal in dat deel mijn neoklassieke muziek uitvoeren. Met dit revolutionaire uniek concept wil ik veel verder komen. Niet alleen in Nederland maar ook over de grenzen. Mijn muziek zal door een mix van verschillende stijlen ieder concert kleurrijker en aangenamer maken. Op deze manier wil ik andere artiesten een kans bieden om samen met mij mijn muziek uit te voeren. Mijn creaties laten zien dat goed geproduceerde muziek met live ingespeelde en opgenomen partijen soms het orkest kunnen ‘vervangen’. Zelfs een kamerorkest zou in feite een stuk voor een symfonieorkest kunnen uitvoeren.”

Moderne interpretatie
Silaev heeft een weloverwogen keuzen gemaakt om zijn eigen werk voor een breed publiek beschikbaar te maken. “De moderne interpretatie en uitstraling van klassieke kennis en een open blik voor experimenten vormen de sleutel voor het succes van mijn uitvoeringen. Ik heb al een combinatie tussen de verschillende muziekstijlen gevonden, waarmee ik samen met musici in de toekomst de muur tussen de klassieke muziek en het moderne zou verbreken. Op mijn manier wil ik de stijlen voor alle partijen interessant en innovatief maken. Mijn kerstconcert zal gegarandeerd een geweldige belevenis worden voor iedere muziekliefhebber, zowel jong als oud.”

Breed publiek
Het concert wordt voor een breed publiek (ook als familievoorstelling) aangeboden, zodat verschillende leeftijdsgroepen gezamenlijk van uitvoeringen zullen kunnen genieten. “Om onze bezoekers een nog betere middag te verzorgen hebben wij een opzienbarende verrassing gepland die wij aan het einde gaan onthullen.”

Tickets
Kaarten voor het kerstconcert van Silaev zijn verkrijgbaar via de website www.erastudios.nl, e-mailadres kamerton@wxs.nl of telefonisch via telefoonnummer 0653427123.

Sinds 2019 heeft Silaev in zijn geboorteplaats Venray een eigen concertzaal, waarin hij kan experimenteren, ongestoord werken en van alles uitproberen. Hij behaalde in zijn nog korte carrière tal van prijzen, waaronder de eerste prijs op het Internationale Novak pianoconcours in Tsjechië.

Uit de krant