Fenne Smits: "Voelt als het goede moment om afscheid te nemen van United."
Fenne Smits: "Voelt als het goede moment om afscheid te nemen van United." Foto: SV United

Fenne Smits stopt na dit seizoen als hoofdtrainer SV United

Algemeen Sport Wanssum

Fenne Smits is bezig aan zijn laatste seizoen op sportpark De Meulebèèk. De hoofdtrainer van het eerste elftal heeft ervoor gekozen om na dit seizoen afscheid te nemen van SV United en de club na zes jaar te verlaten. Dat meldt SV United op haar website. 

Daarmee komt er na het huidige seizoen een einde aan het succesvolle avontuur van Smits in Wanssum, waar hij in drie seizoenen tijd vanuit de vijfde klasse promoveerde tot de derde klasse. In zijn eerste seizoen bij United werd er een periodetitel gepakt, maar liep de ploeg van Smits in de nacompetitie promotie mis. Een jaar later volgde de promotie naar de vierde klasse alsnog toen United zich op bezoek bij Resia kroonde tot kampioen in de vijfde klasse. Dat jaar werd United tevens verkozen tot Sportploeg van het jaar van de gemeente Venray. In het derde jaar onder Smits promoveerde United in het door corona eerder afgebroken seizoen direct opnieuw. Na een jaar zonder gespeelde amateurcompetities vanwege corona handhaafde United zich vorig seizoen in de derde klasse.

Momenteel is Smits bezig aan zijn zesde seizoen bij United, maar de oefenmeester weet nu dus al dat het ook zijn laatste seizoen op sportpark De Meulebèèk zal zijn. “Het is een moeilijke beslissing omdat ik hier zo veel mooie momenten heb meegemaakt. Dat doet me veel, maar toch voelt het nu als het goede moment om afscheid te nemen van United”, vertelt Smits op de clubsite. “Het was en is nog steeds een geweldig mooie reis met veel bijzondere momenten die we als groep samen hebben meegemaakt. Daar gaan we dit seizoen nog meer mooie momenten aan toevoegen en daar kijk ik heel erg naar uit. Ik denk dat ik dan na dit jaar iets moois kan achterlaten.”

Klik voor het complete artikel op de link hieronder:
https://www.svunited.nl/1/186/smits-stopt-na-dit-seizoen-als-hoofdtrainer-van-sv-united/

Uit de krant