Fenne Smits (rechts) samen met SV United-voorzitter Herman Rutten.
Fenne Smits (rechts) samen met SV United-voorzitter Herman Rutten. Foto: SV United

Smits verlengt bij SV United

Algemeen

Fenne Smits is ook in het seizoen 2022-2023 de hoofdtrainer van SV United. De 30-jarige Venraynaar, die United van de vijfde naar de derde klasse loodste, verlengt zijn contract met één jaar. Daarmee gaat Smits op voor alweer zijn zesde seizoen als trainer op sportpark De Meulebèèk. Dat meldt SV United op haar website.

SV United is verheugd dat Smits opnieuw langer aan de club verbonden blijft, zo vertelt voorzitter Herman Rutten. “Fenne, de selectiespelers en het bestuur zijn onverminderd enthousiast over de samenwerking die zich uit in goede sportieve resultaten van de selectie, het spelplezier en de potentie van de groep.” 

De aftredend voorzitter is blij dat hij als laatste kunstje Smits ook voor volgend seizoen vast heeft weten te leggen. “Ik kan met een gerust hart terugtreden nu deze belangrijke rol voor de selectie is ingevuld. In mijn 40-jarig lidmaatschap van de vereniging heb ik nog niet meegemaakt dat een hoofdtrainer zes achtereenvolgende seizoenen aan het roer stond. Dat zegt veel over onze club, maar zeker ook over Fenne. Hij is gedreven, open naar de spelers en verliest het verenigingsbelang niet uit het oog. Dat is denk ik de kracht van Fenne.”

Met de nieuwe verbintenis voegt Smits een zesde hoofdstuk toe aan zijn avontuur in Wanssum, waar hij in zijn tweede jaar kampioen wist te worden in de vijfde klasse om in het seizoen daarna direct te promoveren naar de derde klasse. Momenteel staat Smits met zijn ploeg op een verdienstelijke zevende plaats in de derde klasse D en ook na vijf seizoenen gaan de trainer en United graag langer met elkaar door. “Het tekent het wederzijdse vertrouwen en respect dat bestaat tussen de hele club en mij”, stelt Smits. “De verlenging kwam deze keer wat later tot stand omdat ik een goed en weloverwogen besluit wilde nemen. Het is belangrijk om de chemie en goede relatie tussen de spelersgroep, de trainer en de rest van de staf te onderhouden. De steun die ik daarin bij SV United krijg, is het beste wat een trainer kan overkomen. Ik krijg alle handvatten aangereikt die ik maar kan wensen om mijn werk goed te doen. Daarom ga ik graag nog een jaar door en ik voel me vereerd dat de club nog steeds vertrouwen in me heeft.”

Nog steeds hongerig
Smits heeft de ambitie om het in de toekomst hogerop te zoeken, maar hij beseft zich maar al te goed hoe goed hij het nog altijd heeft bij United. Dat maakt het voor de oefenmeester makkelijk om voor een langer verblijf op sportpark De Meulebèèk te kiezen. “Ik heb me hier vanaf het begin welkom gevoeld dankzij de spelers, de staf, het bestuur, de supporters en alle andere betrokken mensen in Meerlo en Wanssum. Met elkaar hebben we al veel bereikt, mooie momenten beleefd en wedstrijden en zelfs een kampioenschap gewonnen. Daar ben ik allemaal erg trots op, maar tegelijkertijd ligt er de uitdaging om als selectie stappen te blijven maken. Ik ben erg hongerig en enthousiast om de club daarbij te kunnen helpen”, aldus Smits.

Uit de krant