Afbeelding
Foto: Laura Fotostudio

Raayland College weer van start

Algemeen Onderwijs Venray

Deze week is het nieuwe schooljaar van start gegaan. Het Raayland College heeft ruim 300 nieuwe brugklassers mogen ontvangen en ook de andere leerlingen maken kennis met hun nieuwe mentoren en klasgenoten. Een nieuw jaar betekent nieuwe kansen. En die kansen, die biedt Raayland hun leerlingen in overvloed. Kans voor talent dat is een van de belangrijkste pijlers van de school.

Ook dit schooljaar begonnen de leerlingen weer met een aantal introductiedagen. Tijdens deze dagen was er aandacht voor kennismaking, teambuilding en gezelligheid. Leerlingen leerden elkaar en zichzelf beter kennen, maar ontdekten ook bij wie zij terechtkunnen in het geval van vragen.

Introductiedagen
Rector Bas van Rooijen vertelt over de introductiedagen: “Bij het Raayland hechten we veel waarde aan een fijne omgeving. Door middel van de introductiedagen geven we leerlingen de kans om met anderen in gesprek te gaan en samen te werken met nieuwe klasgenoten. We hopen hen hiermee een ijzersterke start te geven van het nieuwe schooljaar.”

Tijdens de introductiedagen ondernamen de leerlingen met hun klas verschillende activiteiten. Zo vonden er onder andere creatieve activiteiten plaats, gingen leerlingen handboogschieten en kanoën en maakten ze kennis met de nieuwe mentor en klas. Leerlingen hebben musea bezocht en zijn op excursie naar Rotterdam geweest. Hier was er aandacht voor het vak CKV, oftewel culturele en kunstzinnige vorming. De lessen zijn op woensdag, donderdag en vrijdag van start gegaan.

Tijdens de zomervakantie is er niet stilgezeten op school. Er is een nieuwe huisstijl geïntroduceerd en er is heel hard gewerkt om deze kleurrijke stijl terug te laten komen in de school. Rector Bas van Rooijen: “We hopen dat leerlingen zich weer heel erg welkom voelen op school. Tijdens de vakantie is hard gewerkt om alles weer in orde te maken voor de start van het schooljaar en samen kijken we weer uit naar komst van alle leerlingen. Ik wil alle leerlingen namens de hele school een heel fijn schooljaar toewensen.”

Uit de krant