Deken Smeets zegent de kermisattracties.
Deken Smeets zegent de kermisattracties. Foto: Henk Lammen

Kermisprogramma 2022

Algemeen Centrum Cultuur en Uitgaan Venray

Editie 2022 van de kermis in Venray heeft ook nu weer een uitgebreid programma met activiteiten voor jong en oud. Het programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag 5 augustus 13.00 uur inzegening attracties door deken Smeets. Deze Venrayse traditie start vanaf de Grote Kerk onder begeleiding van Schutterij ’t Zandakker Gilde St. Jan; 15.00 uur officiële opening van de kermis met kanonschoten door het gilde. Na de opening start burgemeester Kompier onder begeleiding van de genodigden met de openingsronde.

Maandag 8 augustus kermiskroegentocht  op maandagmiddag.

Dinsdag 9 augustus 13.00 tot 15.00 uur een twee uur durende prikkelarme kermis speciaal voor de bezoeker met een hoge prikkelgevoeligheid. De kermisexploitanten zetten bij hun attractie het geluid uit of zachter, gebruiken minder felle lichten of lichteffecten en er wordt nog meer rekening gehouden met het in- en uitstappen bij de attracties; 14.00 tot 17.00 uur kindermiddag met variétéclown Desalles en kinderen kunnen zich door Karin Juwett laten schminken in haar schminkpaleis De Kleurdoos; 15.00 tot 16.45 uur meet en greet met Bing en Flop vóór het gemeentehuis; 22.30 uur het afsteken van vuurwerk vanaf het Mgr. Goumanspark (rond de Grote Kerk).

Uit de krant