Afbeelding
Foto: eigen foto

Kermis primeur voor burgemeester

Algemeen Centrum Cultuur en Uitgaan Venray

De kermis in Venray betekent dit jaar een primeur voor burgemeester Leontien Kompier, wethouder Wim de Schryver en kermiscoördinator Marina Canli. Het wordt namelijk hun eerste Venrayse kermis in hun huidige functie. Het drietal kijkt al tijden uit naar hun ‘vuurdoop’.

“Ik ben absoluut een kermisvierder en ben heel benieuwd hoe het in Venray zal zijn”, zegt Kompier enthousiast over het naderende volksfeest. Als burgemeester maakte Kompier eerder kermissen mee in de gemeente Langedijk (Noord-Holland) en Vlagtwedde (Groningen). “In Noord-Holland zijn kermissen ook echte volksfeesten. In het noorden van het land is dat toch minder. In de gemeente Venray leeft het enorm en heeft ieder dorp een eigen kermis. Mensen nemen er speciaal voor vrij en dat is wel bijzonder.

Marina Canli uit Venray is al jaren bij de Venrayse kermis betrokken, maar dit jaar debuteert ze wel als kermiscoördinator. Canli volgt daarmee Helene Busser op. “Het is natuurlijk wel even spannend. De kermis in Venray is een enorm groots gebeuren en na twee jaar corona zal het dit jaar extra uitbundig gevierd worden. Het is heel fijn dat de kermis weer terug is in het centrum. Dat was de wens van de gemeente, maar ook van de kermisexploitanten, de bezoekers en de horeca.”

Uit de krant