Afbeelding
Foto: SK-Media

Grote brand bij recyclingbedrijf

Algemeen 112 Venray

De brandweer werd vrijdagavond gealarmeerd voor een zeer grote brand bij een recyclingbedrijf aan de Metaalweg in Venray. Bij de brand raakte niemand gewond.

De brand brak uit in een hal van 2500 vierkante meter met afval. De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg naar enkele naastgelegen hallen. Vanwege de benodigde hoeveelheid bluswater werden ook drie waterwagens en het groot watertransport (GWT) opgeroepen. De brandweer heeft meetploegen ingezet. Uit metingen is gebleken dat er buiten het terrein van het bedrijf geen verhoogde concentraties gevaarlijke stoffen aanwezig waren die een gevaar opleverden voor de volksgezondheid. Wel werd door de brandweer geadviseerd om ramen en deuren te sluiten en uit de rook te blijven mocht men last hebben van de rook. Een nabijgelegen vestiging van McDonald's werd ontruimd, de bezoekers en personeel van een nabijgelegen hotel werd gevraagd om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Om er voor te zorgen dat de hulpdiensten veilig hun werk konden doen werd de Metaalweg en een aantal andere wegen op het industrieterrein afgesloten voor alle verkeer. Tevens zijn de afritten van de A73 in de buurt de brand ook een tijdlang afgesloten. Door de flinke rookkolom die bij de brand vrijkwam werd ter hoogte van het brandadres op de A73 door Rijkswaterstaat een snelheidsbeperking ingesteld.

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant