Afbeelding
Foto: SK-Media

Grote uitslaande brand in Leunen

Algemeen

Bij een zeer grote brand bij een agrarisch bedrijf aan de Steegse Peelweg in Leunen is maandag een loods afgebrand. Drie personen hebben rook ingeademd, maar hoefden niet naar het ziekenhuis.

De brandweer werd om 08.50 uur gealarmeerd voor een brand bij een agrarisch bedrijf in Leunen. Een van de loodsen, van zo'n honderd vierkante meter, stond in brand. Het vuur dreigde over te slaan naar een naastgelegen loods en het woonhuis. De brandweer heeft daarop opgeschaald naar een zeer grote brand en GRIP 1. Vanwege het gebrek aan bluswater in de directe omgeving van het bedrijf werden drie waterwagens ingezet. De loods kan als verloren worden beschouwd. 

De brandweer kon uiteindelijk voorkomen dat de brand daadwerkelijk oversloeg naar de naastgelegen loods en het woonhuis. Om 12.05 uur werd het sein brand meester gegeven. Drie personen die op het moment dat de brand ontstond aanwezig waren hebben rook ingeademd. Zij zijn ter plaatse door ambulancepersoneel gecontroleerd. Verdere behandeling was niet nodig. In de buurt gelegen bedrijven en woningen werden, in verband met de rookontwikkeling, ontruimd. De bewoners werden in de buurt opgevangen.

Bij de brand is asbest vrijgekomen. De brandweer heeft meetploegen ingezet die in de omgeving onderzoek naar de verspreiding van de asbest hebben gedaan. Uit dit onderzoek is gebleken dat de verspreiding van de asbest-deeltjes zich heeft beperkt tot het perceel waar de brand heeft gewoed en het naastgelegen perceel dat in de rook heeft gelegen.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant