Afbeelding
Foto: Fairtrade

Fairtradehandjes voor drie ondernemers

Algemeen Duurzaamheid Milieu en Duurzaamheid Venray

Wethouder Jan Jenneskens heeft deze week drie ondernemers beloond met een fairtradehandje. Twee keer per jaar gaat een lid van het college van B en W met de Venrayse werkgroep Fairtrade op pad om zichtbaar te maken welke nieuwe bedrijven en organisaties aandacht besteden aan eerlijke handel. Supermarkt Jumbo in Brukske, Bureau Suyderland en koffiebar Knisper werden verrast met een fairtradehandje.

De Jumbo biedt ook in het huidige pand eerlijke producten aan. Bijna alle supermarkten proberen het goede voorbeeld van Plus Guido van Dijck te volgen. Dit is ook een landelijke ontwikkeling. Hoewel de verkoop van eerlijke producten in verhouding met het totale aanbod nog zeer beperkt is. Maar daar werkt Jumbo in Brukske hard aan.

Een tweede bezoek werd gebracht aan Bureau Suyderland in het Kapelaanspad. Het kantoor van deze vastgoedondernemer biedt zijn bezoekers eerlijke koffie en thee. Hier hoorde de werkgroep welke plannen deze ontwikkelaar heeft in het centrum van Venray. De wethouder drong er op aan bij deze verdere ontwikkeling ook zeker aandacht aan eerlijke handel te besteden.

Tenslotte werd de werkgroep onthaald door de nieuwe koffiebar in de Grotestraat Knisper. Nog maar een paar dagen open. Bekend was dat ook hier eerlijke producten geschonken zouden worden als een onderdeel van het duurzaamheidsbeleid dat Gijs Schapendonk in zijn bedrijven nastreeft. Knisper is voor de verspreiding van de fairtrade-gedachte een heel belangrijke plaats ook volgens wethouder Jenneskens, die met heel veel plezier ook hier het Venrayse handje aanbood.

Op dit moment wordt in de gemeente Venray door bijna negentig ondernemingen aandacht aan eerlijke handel besteed en zoals eerder genoemd is de Venrayse horeca hier een groot kartrekker van.

Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant