Afbeelding
Foto: eigen foto

Venray Oldtimer City rijdt voor hospice

Algemeen Cultuur en Uitgaan Venray

Stichting Venray Oldtimer Toertocht (VOC) organiseert op zaterdag 30 juli de knapzakkenrit en op zondag 31 juli staat de toertocht op het programma.

De toertocht stond voor de eerste keer op het programma in 1994. De start was destijds bij Hotel Asteria en sinds 1997 wordt het startschot gegeven op de pleinen in het centrum van Venray. Dit jaar vindt de 28ste editie plaats op zondag 31 juli.

Een dag eerder, op zaterdag 30 juli, organiseren het bestuur van VOC en Hotel Asteria de knapzakkentoer. Het is een rit van ongeveer 130 kilometer door Limburg, Brabant en Gelderland. Voor de tocht heeft Hotel Asteria een arrangement samengesteld. Als afsluiting van de dag is er een groot diner in buffetvorm. Op asteria.nl is meer informatie te vinden.

Op zondag 31 juli is er weer een groots oldtimertreffen op het Schouwburgplein in Venray. Om 11.00 uur zal het startsein gegeven worden voor de oldtimerrit. De deelnemers kunnen 50 of 80 kilometer rijden in Limburg en Brabant. Om 16.00 uur zal de jury drie prijzen uitreiken voor de mooiste, apartste en zeldzaamste auto’s. Tevens zal geheel volgens onze traditie de mooiste Engelse auto ook in de prijzen vallen. De deelnemende auto’s moeten van 1985 of ouder zijn. Jaarlijks doen er zo’n 300 klassiekers mee uit Nederland, België en Duitsland.

Het muzikale gedeelte van de dag wordt verzorgd door De Peelzwervers en een Dixieland band. Traditioneel is er voor de kinderen het springkussen. De stoommachine en het orgel van de familie Linders uit Venray zijn tevens van de partij.

Als goede doel voor 2022 is er door het bestuur gekozen om Hospice Venray financieel te ondersteunen. Een gedeelte van het inschrijfgeld en sponsorgelden zal op een later tijdstip aan hun overhandigd worden. Meer informatie is te vinden op de website www.venrayoldtimercity.nl. Via de website is het ook mogelijk om de inschrijving te voltooien.

Uit de krant