Dorine Pappers-Manders met haar kleinzoon Michiel Klomp bij het graf van de gesneuvelde soldaat John Mayo op het Engelse kerkhof in Venray.
Dorine Pappers-Manders met haar kleinzoon Michiel Klomp bij het graf van de gesneuvelde soldaat John Mayo op het Engelse kerkhof in Venray. Foto: Rikus ten Brücke

‘We houden de herinnering levend’

Algemeen Cultuur en Uitgaan Venray

Dorine Pappers-Manders komt samen met haar kleinzoon Michiel Klomp (10) verschillende keren per jaar op de Engelse begraafplaats aan de Hoenderstraat in Venray. De Venrayse heeft via de Stichting Adoptiegraven CWGC Venray War Cemetery twee graven geadopteerd en Michiel helpt haar graag bij het plaatsen van een bloemetje en verspreiden van een belangrijke boodschap. “Het is belangrijk om te blijven herdenken wat er is gebeurd. Tijdens de Dodenherdenking zijn we ‘s avonds ook op de begraafplaats”, zegt Michiel. 

Samen met zijn oma Dorine bezocht hij maandagochtend als eerste het graf van John Mayo. De Britse soldaat sneuvelde op 18 december 1944 op 28-jarige leeftijd in de omgeving van Venray. Vermoedelijk tijdens een noodlottig ongeval, maar helemaal zek..

Uit de krant