Drukte tijdens een eerdere editie van het bierfestival.
Drukte tijdens een eerdere editie van het bierfestival. Foto: archief

Bierfestival gaat door

Algemeen

In een tijd dat veel evenementen worden afgelast, komt er wat dat betreft goed nieuws vanaf het Henseniusplein in Venray. De vierde editie van het Goesting Craft Beer Festival (GCBF) kan doorgaan. Het speciaalbierfestival vindt plaats in het weekeinde van 12 en 13 september. "Het was een behoorlijke uitdaging maar met de nodige voorzorgsmaatregelen is het gelukt om een veilige setting voor het festival te creëren", vertelt Gijs Schapendonk van Proeflokaal Goesting.


Maatregelen
De getroffen maatregelen bestaan onder meer uit een extra ruime opzet met voldoende zitplaatsen voor alle gasten en een maximaal aantal bezoekers per dag. Om alles zo goed mogelijk te laten verlopen wordt er ook aan de hygiënevoorschriften gedacht. Zo worden er diverse reinigingspunten opgesteld. "Natuurlijk worden gasten er op gewezen dat ze bij COVID-19 gerelateerde klachten de verantwoordelijkheid moeten nemen om thuis te blijven. Kaarten worden in geval van annulering wegens gezondheidsklachten direct terugbetaald."

Afgelopen week zijn de richtlijnen voor het organiseren van evenementen in deze bijzondere tijd vrijgegeven, hierbij zit ook een checklist met de te nemen maatregelen. Met de reeds genomen voorzorgsmaatregelen kwamen ook daar alle lichten op groen te staan. "Dit was voor ons een opluchting, we hebben de afgelopen jaren hard gewerkt aan een evenement met bovenregionale uitstraling en daar willen we graag op voortborduren", vervolgt Schapendonk. "Ook de brouwerijen uit binnen- en buitenland staan te trappelen om weer aan de slag te kunnen."

Uitjes
Voor de brouwers zijn de festivals ook een soort uitje: “Even weg uit de brouwerij en direct contact met de personen die genieten van hun bieren. 'We brouwen natuurlijk bieren om mensen te laten genieten', zeggen veel brouwers die meedoen aan bierfestival."

Trots
Het Goesting Craft Beer Festival wordt door de brouwerijen als een van de meest brouwers-vriendelijke festivals van Nederland betiteld. Iets waar Schapendonk ontzettend trots op is: “We organiseren dit festival enerzijds voor onze gasten, maar ook voor de brouwers. Juist dat kleine beetje extra dat we aan hen kunnen leveren tijdens het festival betaald zich later dubbel en dwars uit in de relatie die we opbouwen met de brouwerijen."

De brouwerijen die zich dit moment hebben aangemeld voor het Goesting Craft Beer Festival komen zijn afkomstig uit Nederland, België, Denemarken en Ierland. Definitieve aanmeldingen uit andere landen zullen volgen op korte termijn waarna het complete programma bekend kan worden gemaakt.

Tickets
Er is voor het festival op 12 en 13 september slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Deze kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.venraytickets.nl.

Uit de krant