Afbeelding
Foto: eigen foto

Alternatieve vierdaagse voor stamceldonatie

Algemeen

Grad van IJzendoorn brengt als wandelaar het stamceldonorschap onder de aandacht. Van IJzendoorn woont tegenwoordig in Well, maar is geboren en getogen in Venray. De afgelopen jaren liep hij voor stichting Matchis de Nijmeegse Vierdaagse, de wandelmars gaat dit jaar niet door, maar Van IJzendoorn loopt zijn eigen vierdaagse voor Matchis in de omgeving van Venray. Op dit moment heeft hij al 2095 euro opgehaald.

Hij en zijn donateurs maken het mede mogelijk om meer potentiële levensredders te registreren. Voor iedere patiënt een match, dat is de insteek van Matchis, het Nederlands centrum voor stamceldonatie. Door groei van het bestand komt deze droom dichterbij. Iedereen tussen de 18 en 35 jaar kan zich aanmelden als stamceldonor. Om Grad te bedanken voor zijn inzet en hem succes te wensen overhandigde Margot van den Akker namens stichting Matchis een survival pakket aangeboden.

Stichting Matchis zoekt voor patiënten die behandeld worden in Nederland een match in het wereldwijde bestand, daarnaast coördineren en begeleiden zij donoren in Nederland tijdens het hele proces van stamceldonatie. De opbrengst van acties wordt geheel ingezet om nieuwe stamceldonoren te werven, typeren en te registeren. Meer informatie is te vinden op www.sterkvoormatchis.nl.

Uit de krant