<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=peelenmaasvenray.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=580,581,582,586" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo peelenmaasvenray.nl
Brouwerij Frontaal neemt het terras van Goesting voor een keer over.
Brouwerij Frontaal neemt het terras van Goesting voor een keer over. (Foto: Persfoto)

Terras Takeover Goesting

Zondag 12 juli vanaf 14.00 uur geeft Proeflokaal Goesting het terras voor één dag uit handen aan Brouwerij Frontaal. Met een zogenaamde Terras Takeover pakt de Bredase brouwerij flink uit op het Henseniusplein. De Terras Takeover wordt door Proeflokaal Goesting georganiseerd als vervanger voor de Tap Takeovers.

Dit zijn avonden waarbij een brouwerij een aanzienlijk deel van de bieren op tap voor een avond overneemt. Dit keer zijn het niet alleen de kranen die overgenomen worden, Frontaal neemt daarmee ook het terras over voor een dag. De verhalen van Brouwerij Frontaal en Proeflokaal Goesting gaan redelijk gelijk op. Beide bedrijven zijn ontstaan uit een pure passie voor het vak en zagen het levenslicht in 2015.

Begin 2016 was al snel sprake van een eerste kennismaking tussen beide jonge, innovatieve, ondernemingen. In de eerste jaren van snelle groei steken beide bedrijven met hun kop boven het maaiveld uit en tot op de dag van vandaag zijn beide verhalen toonaangevend in hun eigen branche én de Nederlandse bierwereld.

Met de huidige regelgeving rondom COVID-19 is Proeflokaal Goesting op zoek gegaan naar creatieve oplossingen en samenwerkingen. “Nu de terrassen weer een beetje draaien en onze bedrijven uit de eerste opstartfase zijn, is het tijd om weer te organiseren en onze gasten te verrassen”, aldus Gijs Schapendonk van Goesting. Dat de keuze voor de eerste samenwerking op Frontaal is gevallen, is voor Schapendonk geen toeval. “Frontaal steekt al jaren zijn nek uit, brouwt verrassende bieren van een constante hoge kwaliteit en durft, buiten de gebaande paden, toonaangevend te zijn in een superdynamisch landschap.”

De Terras Takeover met Frontaal wordt de eerste uit een reeks evenementen waarmee Proeflokaal Goesting haar gasten weer probeert uit te dagen nieuwe bieren en brouwerijen te ontdekken. Schapendonk ligt alvast een tipje van de sluier: “De volgende Takeover staat al op de planning en daar zal een toonaangevende Europese brouwerij op een hele toffe manier zijn bieren presenteren.”

Het hoogtepunt van de reeks proeverijen en introducties vindt plaats in het weekend van 12 en 13 september. Dan staat het jaarlijkse Goesting Craft Beer Festival op de planning, zij het in een iets aangepaste vorm. Kaarten voor het bierfestival zijn reeds te koop via de website www.venraytickets.nl.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=peelenmaasvenray.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=580,581,582,586" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5227470&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=peelenmaasvenray.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=580,581,582,586" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>