Afbeelding
Foto: pixabay

Raad zet vaart achter woningbouw

Algemeen

Op korte termijn treedt het college van Venray in overleg met Wonen Limburg om de woningcorporatie op het hart te drukken om daar waar nodig sociale huurwoningen te bouwen. Dat gebeurt op aandrang van de gemeenteraad die dinsdag vergaderde. 

De raad riep het college daartoe op in een motie. In eerste instantie stond in de motie dat vooral moet worden aangedrongen op sociale woningbouw in de dorpen. Dat gingen de PvdA en ProVenray te ver. Door 'vooral in de dorpen' aan te passen tot 'bouwen waar nodig', viel de motie bij alle acht fracties in goede aarde. Wethouder Martijn van der Putten, die zijn laatste raadsvergadering bijwoonde als wethouder (hij gaat aan de slag als directeur bedrijfsvoering bij Gilde Opleidingen) was er zich van bewust dat de woningmarkt 'heet' is. ("Je brandt er tegenwoordig je fikken aan", zei D66-fractieleider Daan Janssen). "Na Maastricht stijgen in Limburg de huizenprijzen in Venray het hardste", wist Van der Putten. "Wij hebben de rem er allang afgehaald. Wat woningbouw betreft is er in twee jaar veel veranderd in Venray. Bijna niemand durft zijn woning te koop te zetten. Die is binnen de kortste keren verkocht, maar wat krijg je ervoor terug? Wij staan open voor goede initiatieven, voor goede plannen. Maar inderdaad, in plannen kun je niet wonen. Ik wil de motie graag aannemen."

Bas Künen stelde dat er 'acuut, snel woningen bij moeten komen.' "Maar gaan we daarbij voor kwaliteit of kwantiteit?"
"Beide", vond Van der Putten. "Daarbij denk ik meer aan starterswoningen en minder aan gezinswoningen."

De PvdA had moeite dat in de motie gepleit wordt voor een onderzoek naar uitbreiding van wijk Brabander. "Eerst inbreiden is de afspraak", zei Henk Bisschops, die de motie later toch steunde.

Uit de krant