De kermis in Venray kan doorgaan en start vrijdag 31 juli, met inachtneming van de coronaregels.
De kermis in Venray kan doorgaan en start vrijdag 31 juli, met inachtneming van de coronaregels. Archieffoto Peel en Maas

Kermis Venray kan doorgaan

Algemeen

De kermis in Venray kan doorgaan. Het plan dat hiervoor gemaakt is, met inachtneming van de coronaregels van het RIVM, is door de Veiligheidsregio positief ontvangen. Wel moet dit nog door de Veiligheidsregio en het college van B en W worden goedgekeurd. Dat laat kermismeester Joop Goossens desgevraagd weten. 

“De kermis zal dan plaatsvinden rondom sporthal De Wetteling en op het gedeelte van de Zuidsingel tussen Langstraat en Leunseweg. Verder bestaat de kans dat de kermis zelfs twee weekenden wordt gehouden”, legt Goossens uit. “De Venrayse kermis zou normaal van vrijdag 31 juli tot en met woensdag 5 augustus plaatsvinden. Als in het weekeinde daarna de kermissen in Goes en Hoorn niet doorgaan, kunnen de exploitanten langer in Venray blijven. Dan is dinsdag 4 augustus de laatste dag en krijgt de kermis op vrijdag 7 tot en met zondag 9 augustus een vervolg.” Dit zal in de loop van de komende week duidelijk moeten worden.

Belangrijk onderdeel van het plan is dat tijdens de kermisdagen zowel horeca als exploitanten om 0.00 uur dichtgaan.

Het plan betekent dat de kermis niet meer in het centrum staat, maar aan de rand ervan. Hierdoor zijn horeca en kermis gescheiden. “Ik heb dit vrijdagmorgen aan de horecaondernemers van Venray voorgelegd en zij hebben hier positief op gereageerd”, aldus Joop Goossens.

Vrijdag zijn ook de kermisexploitanten over dit plan geïnformeerd. Zij krijgen tot maandagmorgen de kans om op dit voorstel te reageren.

Het kermisterrein beslaat dan de gehele Zuidsingel tussen Leunseweg en Langstraat, de parkeerterreinen tussen De Wetteling en de atletiekbaan en het terrein aan de Sportlaan tussen SV Venray en de handboogbaan.

Het kermisterrein wordt volledig afgesloten. Bezoekers kunnen het terrein alleen betreden vanaf de Leunseweg of de Langstraat. Elke bezoeker zal worden gecontroleerd op coronaverschijnselen. Hebben mensen geen klachten en/of koorts, dan mogen zij het terrein betreden.

Het plan wordt de komende weken nader uitgewerkt.

Uit de krant