Noodwoning WOII naar oorlogsmuseum | Peel en Maas - Al het nieuws uit Venray en omgeving
Logo peelenmaasvenray.nl
Noodwoning uit Tweede Wereldoorlog wordt zaterdag naar Oorlogsmuseum Overloon getransporteerd.
Noodwoning uit Tweede Wereldoorlog wordt zaterdag naar Oorlogsmuseum Overloon getransporteerd. (Foto: Daan en Marion Reijnders)
Fotoalbums

Noodwoning WOII naar oorlogsmuseum

Oorlogsmuseum Overloon begroet zaterdag een oude, houten noodwoning uit de Tweede Wereldoorlog. De zogeheten Zwitserse Sennhut gaat die dag vanuit Maashees op transport naar het museum. De woning is na verwoestingen van de frontlinie langs de Maas door de Zwitsers geschonken om als noodwoning voor de getroffen burgers te dienen.

De Sennhut is later door de scouting van Maashees aangekocht en als blokhut gebruikt. De laatste tijd was de noodwoning alleen nog in gebruik als opslagplaats. Het is een van de laatste overgebleven noodwoningen van dit type. Het museum in Overloon ziet in deze noodwoning een goede aanvulling voor zijn collectie.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten