Afbeelding
Foto: politie Venray-Gennep

Venraynaar gepakt na achtervolging

Algemeen

De laatste weken krijgen de wijkagenten van Venray meerdere meldingen binnen van overlastgevend en gevaarlijk rijgedrag van motorscooters. De bestuurders gedragen zich hierbij asociaal in het verkeer. Behalve gevaarlijk rijgedrag is er ook veel overlast en zijn de motorscooters niet voorzien van een kenteken.

Om de problemen aan te pakken werd de hulp ingeschakeld door politie Limburg. Een motorrijder van dat team kreeg dinsdag al snel een motorscooter in het vizier. De achtervolging werd ingezet. De bestuurder van de motorscooter werd klemgereden, maar wist te ontkomen. Bij de daaropvolgende achtervolging werd door een politieagent gebruikgemaakt van optische- en geluidssignalen. Stoptekens werden genegeerd en de bestuurder nam alle risico's om niet gepakt te worden. Bij deze achtervolging werden veel verschillende verkeersovertredingen gemaakt door de bestuurder van de motorscooter.

Uiteindelijk kon de bestuurder, een 21-jarige man uit Venray, in Brukske worden aangehouden. Op het voertuig zat geen kenteken. Het voertuig was afkomstig uit Duitsland, maar nooit aangemeld in Nederland. De bestuurder was daarnaast niet in het bezit van een rijbewijs en het voertuig was niet verzekerd. 

Het voertuig is voor verder onderzoek uit het verkeer genomen.

Uit de krant