Odapark Venray maakt zich op voor de expositie Meet me at the Park.
Odapark Venray maakt zich op voor de expositie Meet me at the Park. Foto: Persfoto

Kunstacademiestudenten exposeren in Odapark

Algemeen

Enkele Kunstacademiestudenten exposeren op zaterdag 20 en zondag 21 juni  in het Venrayse Odapark.

Het eindexamen is voor kunststudenten een belangrijk moment. Behalve het eindpunt van hun studie is het ook hun eerste kennismaking met het publiek en de kunstwereld. Oftewel: het startpunt van hun carrière. Door de coronacrisis zijn de kunstacademies al ruime tijd gesloten. Examens worden digitaal afgelegd, de bijbehorende tentoonstelling is uitgesteld of zelfs afgelast. Odapark biedt daarom onderdak aan een aantal kunststudenten. Ze installeren keramiekbeelden van tweehonderd kilogram tussen de bomen, tonen een serie geschilderde portretten en werken aan een performance met tangodansers in de tentoonstellingszaal. Maar een kunstwerk zonder bezoekers is maar een half werk. Daarom opent Odapark Venray op zaterdag 20 en zondag 21 juni de deuren om deze jonge kunstenaars aan de bezoekers voor te stellen.

De expositie Meet me at the Park bestaat uit werken van Lars den Hertog (Master Fine Art, Kunstacademie Maastricht), Sam Janssen (Master Fine Art, Kunstacademie Maastricht), Charlotte Caroux (Master Fine Art, Kunstacademie Maastricht), Veerle van Esser (BA Kunstacademie Maastricht) en Lars van Bergen (Design Academy Eindhoven).

Openingstijden Odapark: van 11.00 tot 17.00 uur. Reserveren via de website van het Odapark, Merseloseweg 117 5801 CC Venray, telefoon 478513 690, website www.odapark.nl.

Uit de krant