foto ter illustratie. Dit is niet de Lidl in Venray.
foto ter illustratie. Dit is niet de Lidl in Venray. Foto: pixabay

Winkelcentrum Brukske 8 juli officieel open

Algemeen

Het nieuwe winkelcentrum in de wijk Brukske wordt woensdag 8 juli officieel geopend. Voor die datum zijn ook de werkzaamheden afgerond aan het zuidelijk deel van het parkeerterrein, dat bij het winkelcentrum behoort. Het noordelijke parkeerterrein is waarschijnlijk njet op tijd klaar. 

Aanvankelijk was het de bedoeling dat het nieuwe winkelcentrum zou bestaan uit twee supers (Jumbo en Lidl), twintig appartementen en drie dagwinkels. Met de dagwinkels is een ander spoor gevolgd. Omdat een mogelijke huurder afhaakte heeft de snackbareigenaar die zijn intrek nam in de eerste dagwinkel ook de tweede bij zijn zaak getrokken. Daarin komt een lunchroom. Voor dagwinkel drie tegenover de moskee heeft zich in de voorbije drie jaar nooit een huurder gemeld. Die ruimte heeft nu de Lidl erbij gehuurd voor meer opslagruimte. De vitrine van de dagwinkel mogen de wijk het mfc gaan gebruiken om informatie te delen of voor foto's en kunst.

Tevens zijn de standplaatsen van de vis- en loempiakraam aangepast. Aanvankelijk waren die gesitueerd tegen de geven van de Jumbo. Maar door nieuwe brandveiligheidseisen kan dat niet meer. De kramen komen nu op het pleintje bij de ingang van het mfc te staan. 'Dat zal de levendigheid op het pleintje vergroten', meent het college. 

Donderdag in Peel en Maas meer informatie. 

Uit de krant