Het berceau op St. Anna.
Het berceau op St. Anna. Foto: IVN

Seniorenwandeling St. Annaterrein

Algemeen

Met inachtneming van de coronamaatregelen houdt IVN Geijsteren-Venray op donderdagmiddag 18 juni een seniorenwandeling op het St. Annaterrein. 


Deze wandeling start om 14.00 uur op de parkeerplaats bij het hoofdgebouw van het St. Annaterrein (ingang Noordsingel). Deelname is gratis. In verband met het heersende coronavirus is het aantal deelnemers beperkt tot maximaal dertig (in twee groepen). Daarom is aanmelden via e-mail info@ivn-geysteren-venray.nl verplicht. Vermeld in het onderwerp ‘aanmelding seniorenwandeling’ en in de mail naam, email en telefoonnummer van de deelnemende personen. Na aanmelding ontvangen de deelnemers een bevestiging.

Ten noorden van het centrum van Venray ligt het St. Annaterrein. Het landschap is deels enigszins glooiend en grenst aan één kant aan het dal van de Loobeek. De zijkanten van het terrein bestaan voor een belangrijk deel uit gemengd bos op voormalige stuifduinen. Verder bevat dit gebied ook kruidenrijke graslandjes en restanten van een oude akker. Het middengedeelte is gecultiveerd tot een parkachtig geheel en wordt gedomineerd door monumentale bomen en lanen. Er zijn tevens solitaire bomen te zien, waaronder een treurbeuk en een  berceau (loofgang met aan beide zijden heggen die een tunnel vormen).

Uit de krant