Martijn van der Putten stopt als wethouder van de gemeente Venray.
Martijn van der Putten stopt als wethouder van de gemeente Venray. Foto: Paul Poels

Wethouder Martijn van der Putten vertrekt

Algemeen

Martijn van der Putten (D66) neemt binnenkort afscheid als wethouder van de gemeente Venray. 

Vanaf 1 augustus gaat hij aan de slag als de nieuwe directeur Bedrijfsvoering van Gilde Opleidingen. Van der Putten is tweemaal benoemd tot wethouder. 

Martijn van der Putten volgde in 2015 tussentijds D66-collega Hans Teunissen op, na diens vertrek naar Gedupeerde Staten van de provincie Limburg.  Venraynaar Van der Putten was met zijn 26 jaar de jongste wethouder in de geschiedenis van de gemeente. Na de verkiezingen van 2018 kwam hij opnieuw in het college en ging hij onder meer aan de slag met de portefeuilles Onderwijs, Ruimtelijke Ordening, Wonen, Duurzame Energieopwekking en Financiën.

“Een overstap naar een andere baan geeft een dubbel gevoel", meldt Martijn van der Putten. "Ik heb zin in een nieuwe uitdaging, maar ik kijk ook op tegen het naderende afscheid. De afgelopen jaren mocht ik deel uitmaken van een ambitieus college, dat iedere dag bezig was om de gemeente beter te maken, en van een betrokken en professionele ambtelijke organisatie. Samen met betrokken ambtenaren en de gemeenteraad heb ik de samenwerking gezocht met veel partijen in de gemeente en ik denk dat Venray een stap vooruit heeft gezet. Ik vind het bijzonder en ontzettend eervol dat ik daar een bijdrage aan heb mogen leveren.”

Uit de krant