De beeltenis van de voorzijde van het lot dat dit jaar wordt aangeboden, met twee personen van het eigen project Zonnepitten.
De beeltenis van de voorzijde van het lot dat dit jaar wordt aangeboden, met twee personen van het eigen project Zonnepitten. Persfoto

Zonnebloem Rooy verkoopt loten digitaal

Algemeen

De Zonnebloem is er voor mensen met een fysieke beperking. De vereniging is voor haar werk erg afhankelijk van de opbrengst van de jaarlijkse loterij. De afdeling Rooy verkoopt jaarlijks loten in de maanden mei en juni. 

De vrijwilligers bieden die loten van deur tot deur aan en ook in enkele supermarkten. Door de coronacrisis kunnen de vrijwilligers dit jaar niet langs de deuren gaan of in de supermarkt loten verkopen. Zonder de opbrengst van de loterij ontstaat bij de afdeling Rooy een flink gat in de begroting.

“We kunnen zonder dat geld minder activiteiten organiseren”, zegt penningmeester Ria de la Roy. “Of we moeten een veel hogere eigen bijdrage vragen. Dat is voor een groot deel van onze niet zo draagkrachtige gasten moeilijk. Het zou zonde zijn als gasten om financiële redenen niet aan ons programma kunnen deelnemen.”

Voorzitter Jo van Lieshout vindt het bovendien belangrijk dat vrijwilligers hun onkosten vergoed krijgen en gasten kosteloos kunnen begeleiden tijdens bijeenkomsten. “Vrijwilligers hebben we ontzettend hard nodig. Ook daarvoor zijn uiteraard middelen nodig.”

Harrie Francken, voorzitter van de loterijcommissie, is blij dat er toch een manier is gevonden om de Venrayse bevolking in de gelegenheid te stellen loten te kopen en de Zonnebloem ook in 2020 te steunen. “We bieden op de website van zonnebloem.nl/rooy de mogelijkheid om loten te kopen à raison van 2 euro. Zo hopen we minstens een groot deel van de gebruikelijke 3000 loten aan de man of vrouw te brengen. Met de volgende link komen mensen precies op de plek waar ze wezen moeten: www.zonnebloem.nl/loten/p/afdeling-rooyvenray. Daar kan desgewenst ook op een persoonlijke vrijwilligerspagina worden ingelogd. Want een deel van de vrijwilligers heeft ook een eigen pagina aangemaakt.” 

Uit de krant